Şeffaf diş teli neden tercih edilmelidir?

Diş ve diş eti hastalıkları insanların en büyük korkularından biridir. Fakat genellikle bu tür vakalarda kişiler gerekli kontrollerini yapmaktan kaçınırlar ve yumurta kapıya dayandığı zaman diş hekimlerinin kapılarını çalarlar. Bu sadece diş hastalıkların böyle değildir. Genel olarak tüm sağlık sorunlarında, hastalar genellikle bir şey olmaz bana, bir şeyim yoktur diye düşünerek kendi kendilerini tedavi etmeye çalışırlar. Bazıları ise hekimlerden korktukları ya da büyük bir hastalıkla karşı karşıya oldukları haberini almamak için hastane, poliklinik ya da muayenelere gitmekten kaçınırlar.şeffaf diş telim kullanımı, şeffaf diş teli iyi yönleri, şeffaf diş teli nedir

Ortodonti bozukluklarında da bu dediklerim geçerlidir. Eğer genetik bir faktörden kaynaklanıyor ise aile ihmalkar davranmayıp çocuğunu diş hekimine veya ortodontiste götürmelidir. Diş hekimleri gerekli olduğu takdir de hastayı ortodontiste yönlendirir.

Çapraşık, ayrık dişleri, alt ve üst çene uyumsuzlukları olan kişinin ortodonti tedavisi görmek için ortodontiste gitmesi gerekir. Gerekli bilgiler alındıktan sonra ve röntgenler incelendikten sonra ortodontist tedavi için karar verir. Diş teli tedavisi de denilen ortodonti tedavisinde teknolojinin de ilerlemesiyle birlikte yeni çözümler ortaya çıkmıştır. Şeffaf diş teli denilen ve dişin arka  kısmın uygulanan tedavi yöntemi bunlardan biridir. Bu biraz daha pahalı olduğu için maddi sıkıntısı olan kişiler tarafından pek tercih edilmezler. Fakat durumları müsait olan ve estetik duruşuna özen gösteren ortodonti problemleri bulunan kişi, bu tedavi ile estetik kaygısından kurtulmak ister.

Geleneksel diş teli yöntemi de denilen metal braketlerin dişlerin üzerine teker teker özel bir madde ile yapıştırılması ile gerçekleşen tedavi de hasta daha fazla muayene koltuğunda oturmak zorundadır. Şeffaf diş teli tedavisinde ise ortodonti uzmanı ağızın yapısına göre örnek bir kaplama alır ve ısırma çiğneme hareketlerini baz alarak örnek bir kaplama oluşturur. Şeffaf diş teli hastanın ağzında görülemeyecek şekilde yerleştirilir. Genellikle 15-17 yaşını geçmiş hastaların küçük diş hareketlerini sağlayabilmeleri amacıyla kullanılır.

Braketlerin dişlere sabitlenmesi için kullanılan yapıştırıcı da şeffaf renkte olduğu için dışarında bakanlar hiçbir şekilde şeffaf diş teli takılıp takılmadığını göremez.

Yazan admin

Yorum Yap