Obsesif Kompülsif Bozukluk Nedir?

Kadınlarda 22-23, erkeklerde 16-17 yaşları arasında ortaya çıkan obsesif-kompulsif bozukluk, erkeklerde erken yaşta ortaya çıkmasına rağmen kadınlarda daha sık görülmektedir. Yaygın olarak obsesif kompulsif bozukluk olarak bilinen obsesif kompulsif bozukluk, bir kişinin günlük hayatını, özellikle de iş hayatını olumsuz etkileyen tıbbi bir durumdur. Hastalar rahatsız edici düşüncelerden kurtulmak için tekrarlayan davranışlara yönelir, gevşeme ve düşüncelerin neden olduğu anksiyete, bazı ritüelleri veya rutin davranışları acil olarak yerine getirme ihtiyacına neden olur. Bir kişinin zihninde kontrol edemediği güdüler ve düşünceler olabilir. Kişiye göre, mantıksız olsa bile, kendini tekrarlayan eylemlere karşı koyamaz ve onu alıkoyamaz. Genellikle, bu eylemi yapmazlarsa başlarına kötü bir şey geleceği hissine kapılabilirler.obsesif kompülsif bozukluk, obsesif kompülsif bozukluk ne demek, obsesif kompülsif bozukluk teşhisi

Takıntılar içinden çıkılmaz bir duruma dönüşebilir

Kontrol takıntılı insanlar, sobanın veya kapının kapalı / kilitli olup olmadığını tekrar tekrar kontrol edebilir. Temizlik tutkunları genellikle ellerini veya eşyalarını defalarca yıkar, kir veya mikroplarla kirlenmekten korktuklarını söyler ve sıklıkla evlerini iyice temizler. Hala temiz olduğundan emin olamazsın. Hastalar zaman zaman yürürken adımlarını sayma, evden çıkarken sıraya koydukları görevleri tamamlamadan ayrılamama, nefes aldıklarını sayma gibi rahatsız edici davranışlar sergileyebilirler. Bu durum kişiyi tüketir ve tedavi edilmezse her gün rahatsız olur.

Mikrop korkusu veya obsesif kompulsif bozukluk hastalıklarının bulaşma belirtileri

Obsesif-kompulsif bozukluğun semptomlarını şu şekilde açıklayabiliriz: mikrop veya hastalıklarla kirlenmekten korkmayın, şeytani düşünme korkusu, organizasyon ihtiyacı, hata yapma korkusu, masum insanlara zarar verme korkusu, rutini yaparken sayma iş, eşya, kapı, kilit, soba vb. işleri, montajı veya montajı kontrol etmek, defalarca el yıkamak veya yıkamak, günlük aktiviteleri belirli bir sırayla yapmak, uzun temizlik yapmak, gereksiz şeyleri toplamak, nesneleri atmayı reddetmek, bazı kelimeleri tekrarlamak utanç korkusu, mükemmeliyetçilik, aşırı şüphe ve sevdiklerine sürekli güvenme ihtiyacı, kötü şeylerin olmak üzere olduğu hissi …

Tedavi, hastada şiddetli anksiyeteyi azaltmayı amaçlamaktadır.

Obsesif kompulsif bozukluk için, BDT ve ilaç genellikle birlikte çalışır. Burada hastaların düşünceleri ve neden oldukları kaygının yarattığı akut sorumluluk duygusunu azaltmayı amaçlamaktadır. Ayrıca psikodinamik terapi de katkıda bulunur.

Yazan admin

Yorum Yap