Mutfakta pratik bilgiler

-Balın doğal olup olmadığına dair birçok test vardır. Tahta bir kaşıkla bal alıp döktüğünüzde bakın kesintisiz bir ip gibi dökülmesi gerekiyor. Aynı zamanda çakmakla yakmak istediğinde balın yapısında hiçbir değişiklik olmamalıdır.

-Evde kızartma yaptığınızda odanıza sinene kokulardan rahatsızsanız kızartma yağının içine birkaç dal maydanoz eklemeniz yeterli olur. Maydanoz kokuyu içinde hapseder ve odaya sinmesini engellemektedir. Yağların içine asla su damlatmamalıyız yağın alevlenmesini ve çevreye sıçramasına neden oluyor.

-Mutfakta pratik bilgiler içinde en çok işinize yarayacak bayat ekmeğin değerlendirilme durumudur. Bayat ekmeği suyla ıslatıp farklı besinlerle karıştırarak köfte içinde değerlendirmeniz mümkündür. Bayat ekmeği fırında ısıtıp robotta geçirip toz haline gelmesini sağlayabilirsiniz. Un yerine pastalarınızın içine ekleyebilirsiniz ve galeta unu yerine ekmek tozunu kullanılabilir.

-Bazı meyve sebzeleri pratik şekilde kesmek için bir pipete ihtiyacınız vardır. Çileğin sap kısmını tek tek ayıklamak zaman kaybettirir. Bir pipet alın ve çileğin ortasından geçiriniz.Mutfak için pratik bilgiler, pratik bilgiler, mutfakta pratik bilgi

-Küçük domatesleri kesmek için düz bir zemin üstüne domatesleri koyunuz. Bir yoğurt kabı kapağını domateslerin üzerine koyun ve hafif bastırmalısınız. Üstten bastırırken bıçakla domatesleri yatay şekilde kesebilirsiniz.

-Pirinç, irmik, un, ince bulgur ve tuz gibi malzemelerin böceklenmemesi için içine birkaç defne yaprağı koymanız doğru olur. Ayrıca tuzun nemlenmemesi için içine biraz pirinç koyabilirsiniz.

-Bazı sebzelerin ve ya meyvelerin olgunlaşması korunması için diğer meyvelerle aynı ortamda bulunması gerekmektedir. Avokadonun olgunlaşması için elma, portakal gibi meyvelerin yanında bekletilmesi gereklidir. Patatesin filizlenmemesi için patates arasına bir elma koyunuz.

– Birden fazla yumurtayı haşlamak zorundaysanız tepsiye yumurtaları dizin ve sonrasında 170 derece fırında 15 dakika kadar pişiriniz. Fasulye ve ya nohut gibi vücutta gaz yapan baklagilleri kaynatırken içine biraz karbonat eklerseniz gaz yapan özelliğini ortadan kaldırır.

-Karnabahar gibi kokusu ağır besinleri haşlarken içine biraz süt ilave ederseniz, kokuyu giderirsiniz ve karnabaharın beyazlaşmasını sağlayabilirsiniz.

-Sarımsağı ayıkladıktan sonra elinizdeki kokuyu gidermek için limon suyundan yararlanmalısınız. Aynı zamanda elinizi suyun altında çelik bir çatala sürterseniz koku gider. Soğan doğrarken ağlayanlardansanız ağzınıza bir dilim ekmek almanız ağlamanızı engeller.

Yazan admin

Yorum Yap