EGZAMANIN BELİRTİLERİ VE TEDAVİSİ

Egzama rahatsızlığı bir deri hastalığıdır ve olumsuz veren kötü bir görünümde gerçekleşmektedir. Ancak sanıldığı gibi tehlikeli bir rahatsızlık olmamaktadır. Hayatın belli döneminde on iki kişiden birinde görülebilen ve tedavisi olan bir hastalık olduğunu belirtelim. Egzama kaşıntı ile kendisini gösterir ve genellikle ellerimiz, kollarımız gibi görünür yerlerde meydana geldiği için kötü bir görünüme sebep olur. Egzama başlangıcının sebepleri genellikle alerjik ya da ruhsal sorunlardan oluşuyor. Bazı durumlarda nedeninin tam olarak saptanamadığı da görülüyor. Son zamanlarda oldukça fazla karşı karşıya kaldığımız egzama tipi alerjik türdedir. Daha çok astım gibi alerjik rahatsızlıkları olan kişilerde görülür. Bunun beraberinde çiçek tozlarının neden olduğu saman nezlesi alerjisi de egzama oluşumunda etkendir.egzamanın belirtileri nelerdir, egzamanın tedavisi nasıl yapılır, egzamanın belirtileri ne zaman ortaya çıkar

EGZAMANIN BELİRTİLERİ NELERDİR

Egzama iltihaplı deride kaşıntı ve kızarıklıklar ile birlikte görülür. Bu bölge zamanla kuruyarak sivilce gibi kabarmalar oluşur, zaman zaman bu bölgeler su toplar. Bu bölgelerin kaşınması sonucu enfeksiyon hızla dağılır ve kanama ile beraber şiddetli ağrılara neden olabilir. Egzama kafa derisinde, yüzde, kol ve bacaklarda görülebiliyor. Bu problemin oluştuğu bölgelerde oluşan çatlaklardan mikropların vücuda girmesi sonucu enfeksiyon artış gösterecektir. Bu nedenle egzama oluşan bölgeleri kaşımaktan kaçınmalısınız.

EGZEMA TEDAVİSİ

Egzama tedavisinde kullanılabilecek çeşitli ilaç alternatifleri vardır. Doktor önerisi ile egzamanın oluştuğu bölgede deriye çinko içerikli ve kortizonlu merhemler uygulanabilir. Fakat burada dikkat edilmesi gereken konu; bu merhemlerin ya da kremlerin fazla kullanımının da deriyi tahriş etme özelliği vardır. Diğer tedavi alternatifleri arasında ise antihistaminik içerikli merhem uygulayarak egzamadan kaynaklı kaşıntıyı hafifleterek derinin kurumasını sağlayıp çatlakların önüne geçer. Astım hastalarının ise tedavilerinde sıklıkla kullanılan sodyumkromoglikat içerikli ilaçlarla da alerji oluşumunu önlemekte tedavi yöntemleri arasında yer almaktadır. Tüm bu tedavilerin yanında ne olursa olsun kaşınmanın önüne tam olarak geçirilmediği için egzaması olan hastaların tırnaklarını kısaltması ve temiz tutması rahatsızlığın ölçüsünü bir nebze olsun azaltır. Egzama rahatsızlığı hastanede yatacak denli ağır bir hastalık olarak görülmez ve evde dikkatli bir bakım ile tedavisi yapılmaktadır. Ancak ev ortamında bu bakımın yapılaması gibi durumlarda yatarak tedavide yararlı olabilir.

Yazan admin

Yorum Yap